Na začiatku bola chuť pomáhať

Hľadali sme priestor, ktorý by sme mohli farbami zmeniť na nepoznanie, a zároveň tak pomôcť originálnemu zámeru. Ten sme našli v podobe dvora, ktorý patrí ku coworkingovej vile v Prahe na Letnej. Nadchli sme sa predstavou dvora zútulniť, a tak vytvoriť príjemné a užitočné miesto, kde bude radosť tráviť čas.

Drevo v hlavnej úlohe

Konečne sme sa do toho pustili. Brúsili sme, rezali, čistili, skladali a samozrejme natierali. Takmer všetok nábytok na dvore je z dreva a to bolo potrebné odborne ošetriť, vdýchnuť mu nový farebný život a predĺžiť jeho životnosť. Okrem zabezpečenia všetkých prostriedkov k práci sme podali pomocnú ruku a pod ňou začalo kvitnúť dielo, ktoré môžeme s hrdosťou označiť za jedinečné. 

Čo a čím sme natierali?

Okrem lavičiek z euro paliet sme oživovali aj stoly z použitých káblových cievok alebo drevom obložené odpadkové koše. Tam, kde sa dalo, sme použili pre zvýraznenie kresby z dreva Tenkovrstvú lazúru Primalex. Keď bolo drevo v horšej kvalite, pomohla Vrchná farba Primalex, ktorá prekryla jeho nedostatky. Čerešničkou na torte bola úprava drevených krytov mobilných toaliet, pri ktorých by po našom zásahu len málokto odhadol ich pravý účel. Zrenovovali sme tiež z dreva vytvorený nápis "Dvorek na Letné" slúžiaci k nalákaniu okoloidúcich.

A dnes?

V súčasnosti sa z "Dvorku na Letné" stalo miesto, ktoré je s obľubou využívané k usporadúvaiu verejných, ale aj súkromných akcií. Vďaka našim farbám mohol vzniknúť priestor plný smiechu a zábavy, kde starosti všedného dňa s chuťou hodíte za hlavu.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach

loader