5 tipov, ako zabrániť vzniku plesní v interiéri

Tak ako pri každej inej prevencii, aj pri plesniach je potrebné dodržiavať niekoľko zásad:

1. Správne vetranie - Vetrajte pravidelne, ideálne niekoľkokrát denne na krátky čas.

2. Regulácia vlhkosti - Udržiavajte optimálnu vlhkosť vzduchu v interiéri, ktorá by sa mala pohybovať medzi 40 a 60 %.

3. Správne vykurovanie - Udržiavajte konštantnú teplotu vo všetkých miestnostiach. Studené steny sú náchylnejšie na zrážanie vzdušnej vlhkosti na povrchu, čo podporuje rast plesní.

4. Správne usporiadanie nábytku - Neumiestňujte nábytok priamo k studeným stenám. Zabezpečte prúdenie vzduchu medzi stenou a nábytkom, čím sa zníži riziko vzniku plesní v týchto oblastiach.

5. Riešenie únikov vody - Okamžite opravte všetky úniky vody z potrubia alebo strechy, ktoré môžu spôsobiť zvýšenú vlhkosť. Po škodách spôsobených vodou dôkladne vysušte steny a podlahy.


Bojujte proti plesniam s Primalex Mykostop

Komplexné riešenie na prevenciu a elimináciu plesní poskytuje produktový rad Primalex Mykostop:

  • Primalex Mykostop čistič lokálne odstraňuje biologické nečistoty, ako sú riasy, plesne a huby.
  • Primalex Mykostop čistiaci koncentrát je vhodný nielen na renováciu fasádnych povrchov, ale aj betónu, kameňa alebo tehál.
  • Primalex Mykostop je vysoko krycí oteruvzodrný náter, ktorý obsahuje fungicídne látky, ktoré ničia plesne a zabraňujú ich vzniku.
  • Primalex Mykostop Prevencia je koncentrát, ktorý obohacuje interiérové nátery Primalex o vysoko účinné fungicídne látky a po pridaní do akéhokoľvek náteru Primalex vytvára protiplesňový charakter.

Tieto výrobky sú vynikajúcim riešením nielen pre bežné domácnosti, ale aj pre priestory, ktoré boli zasiahnuté vyššou vlhkosťou, napríklad pri povodniach.


Vaša tajná zbraň v boji proti baktériám

S jeseňou sa v interiéri zvyšuje aj riziko výskytu baktérií. Práve náter Primalex Bacteria Resist vďaka technológii ACTIVE SILVER obsahuje aktívne ióny striebra, ktoré zabraňujú množeniu baktérií a zároveň odpudzujú prach, vodu a nečistoty. Tento revolučný náter poskytuje dlhodobú ochranu stien a vytvára prostredie, v ktorom baktérie, riasy a plesne nemajú žiadnu šancu. Je ideálny do priestorov s vysokými hygienickými požiadavkami, ako sú zdravotnícke zariadenia, detské izby a kúpeľne.

Okrem toho je možné Primalex Bacteria Resist tónovať do vami zvoleného odtieňa v našich tónovacích centrách.

Jeseň a zima so sebou prinášajú zvýšené riziko vzniku plesní a alergií. Vhodnou prevenciou sa im môžete ľahko vyhnúť. Pamätajte, že predchádzať problémom je vždy lepšie ako riešiť ich následky. Preto neváhajte a pripravte svoj domov včas!

Tip na záver: Ak sa už vo vašom dome predsalen usadila pleseň, musíte sa jej účinne zbaviť. Ako na to, vám ukáže náš špecialista v programe Dom farieb inšpiruje.

02.10.2024

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach

loader