Ako si vybrať vhodný štetec

V našom článku Vám pomôžeme v tom, aby ste sa vedeli lepšie zorientovať v oblasti štetcov. Väčšina štetcov má univerzálne použitie. Pre správnu funkciu štetca je ale rozhodujúci jeho tvar a vlákna.
 

Tvar štetca


Ploché štetce sú vhodné na všetky typy náterových hmôt, naopak guľaté sú vhodné na dokončovacie alebo opravné práce. Dlhé štetce, napríklad tzv. „zárohák“, slúžia k natieraniu horšie dostupných miest (akými sú radiátory a pod.). Naopak, štetce (štetky), ktorých plocha na natieranie je veľká, sú vhodné na natieranie omietok alebo na vymaľovanie interiéru, v závislosti od hrúbky vlákien.
 

Vlákna štetca


Prírodné vlákna sa dajú využiť na všetky typy náterov, dobre nasávajú farbu. Problémom ale môžu byť slabé alebo poškodené vlákna, ktoré sa môžu uvoľniť a tým narušiť povrch maľby. Z tohto dôvodu je lepšie používať zmes prírodnej štetiny a syntetických vlákien. Vďaka prírodným štetinám sa farba dobre nasiakne a syntetické vlákna zaistia kvalitné rozotrenie farby. Stále obľúbenejšie sú plne syntetické štetce. Vlákna sú ľahké, rovnomerne sa ohýbajú a vďaka jemným koncom farbu rozotrú kvalitne a rovnomerne.

Pre vodou riediteľné farby alebo natieranie dreva (lazúrovanie) odporúčame používať štetce s umelým vláknom.

Aké sú najpredávanejšie štetce, ktoré ponúkame v predajniach Dom Farieb? A aké majú využitie?
Viac o produkte nájdete TU.
Viac o produkte nájdete TU.
Viac o produkte nájdete TU.
Viac o produkte nájdete TU.
Viac o produkte nájdete TU.
Viac o produkte nájdete TU.
Viac o produkte nájdete TU.

Pokiaľ si aj napriek tomu nebudete vedieť dať rady, neváhajte sa obrátiť na našich odborníkov na predajni, ktorí Vám veľmi radi poradia so správnou voľbou štetca.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach

loader