Odtieň, ktorý si vás získa

Farbu roka tradične vyhlasuje spoločnosť PPG, pod ktorú patria značky Primalex a Balakryl. Pre rok 2025 sa ňou stal podmanivý odtieň Amethyst Shadow (PPG1046-7). Tento odtieň vytvára dokonalú rovnováhu medzi upokojujúcimi vlastnosťami modrej a energickým teplom červenej. Je ľahko kombinovateľný so širokou škálou farieb, ale zároveň ponúka pocit vzácnosti.


Prispôsobivý ako chameleón

Odtieň Amethyst Shadow mení vzhľad v závislosti od použitia. Ak je v miestnosti veľa prirodzeného svetla, bude farba pôsobiť svetlým a matným dojmom, zatiaľ čo v tmavších priestoroch sa bude zdať sýta až slivková. "Vďaka tomu, že sa farba v závislosti od svetla mení zo svetlej na tmavú, ide takmer o magický odtieň - niekedy je fialový, inokedy vínový, “ opísala farbu roka Silvia Dyrcová, senior marketing manager, PPG, Architectural Coatings. „V kombinácii s podobne sfarbeným nábytkom a bytovými doplnkami sa stáva tajomnou a magickou, zatiaľ čo v spojení so svetlými neutrálnymi farbami vytvára severský, strohší a jednoduchší štýl.“


Univerzálna farba pre odvážnych

Amethyst Shadow je sofistikovaná, elegantná farba, ktorá dobre funguje v tradičných dizajnoch aj v neobvyklých aplikáciách. Ako fialová je dostatočne teplá, aby bola prívetivá, ale zároveň dostatočne chladná, aby vytvárala atmosféru tajomstva. Ako odvážna, a predsa univerzálna farba je vhodná do rôznych prostredí interiéru a exteriéru. Odborníci spoločnosti PPG ju odporúčajú používať k zútulneniu najmä spoločenských miestností. V priemyselnom dizajne vypovedá o potrebe inovácie, prispôsobivosti a pocite pohybu. Amethyst Shadow poskytuje sviežu a dynamickú estetiku v spotrebiteľských výrobkoch, architektonických aplikáciách, ako sú okná a dvere, kancelársky nábytok a rovnako aj v automobilovom priemysle.


Ako sa vám páči farba roku 2025, ktorá reprezentuje trend pohybu a zmeny? Nám v Dome farieb sa veľmi páči! Takže teraz stačí naskočiť na vlnu zmien a vytvoriť niečo jedinečné s farbou Amethyst Shadow. Ak chcete získať viac inšpirácie, ako najlepšie kombinovať farby, pozrite si vzorkovník Voice of Colour.

18.10.2024

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach

loader