Škandinávsky štýl zariaďovania je v rámci dizajnu veľmi obľúbený a jeho atraktivita stále narastá. Nadčasovosť a prírodou inšpirovaný dizajn sa z domovských krajín na severe Európy rozšíril do celého sveta a zamotal hlavu nejednému milovníkovi minimalizmu. Do našich domovov prináša vzdušnosť a čistotu. Akými prvkami dosiahneme dokonalú škandinávsku harmóniu?
 

Harmonický domov

Dáni, Fíni, Nóri či Islanďania majú radi jednoduché kombinácie a vystačia si s bielou, čiernou a odtieňmi sivej, ktoré dopĺňajú drevom. Základom škandinávskeho štýlu je útulnosť a tú do domova prinášajú práve prírodné prvky. Interiér býva často obklopený rôznymi doplnkami v svetlých a hrejivých farbách, ktoré majú doplniť priestor o teplo, ktoré si takýto minimalistický interiér pýta.
V rámci exteriéru sú obľúbené záhradné domčeky či terasy, ktoré sú vyrobené z kvalitného dreva, obohatené o jednoduché doplnky, najmä sviečky, deky a príjemné teplé osvetlenie. Keďže nosným prvkom škandinávskeho štýlu je drevo, je veľmi dôležité, aby dostávalo kvalitnú starostlivosť.
 

Prepojenie s prírodou a hľadanie rovnováhy

Kľúč k útulnému no minimalistickému zariadeniu je rovnováha. Nájsť ten správny pomer medzi čistotou bielych stien či nábytku, s farebnými prvkami a dreveným obložením. Vhodným krokom v budovaní takejto rovnováhy je zapojenie prírodných prvkov.
 
Ekológia je stále horúca téma a tak neprekvapí, že aj v severskom štýle sa čoraz častejšie stretávame so zelenými rastlinami či výrobkami z masívneho dreva. Na zachovanie živých farieb a oživenie štruktúry drevených výrobkov je vhodná starostlivosť, ktorú dosiahneme napríklad lazúrou dreva.
 

Večná mladosť dreva vďaka lazúre

Lazúra je tenká vrstva farby, ktorá sa vytvára niekoľkými vrstvami. Lazúry možno používať ako v exteriéri, tak aj v interiéri. Ľahko sa prispôsobí rozpínaniu dreva a zvýrazní jeho prirodzenú kresbu.
 
Ak túžite po tom, aby vaše drevo ostalo dlhodobo živé a zdravé, odporúčame použiť naše prípravky na jeho ochranu. Najmä, ak máte drevo využívané v exteriéri. Stoly, nábytok, či vonkajší záhradný domček potrebuje ošetrenie proti nepriaznivým vplyvom, akými môže byť napríklad UV žiarenie, počasie, škodcovia či dlhodobé používanie.   
Produkt od Primalex LAZURA & NAPÚŠŤADLO 3v1 obsahuje napúšťadlo, ktoré prenikne do hĺbky dreva, zjednotí jeho povrch a chráni ho pred už spomínanými škodcami. Lazúra zároveň zvýrazní kresbu dreva a ochráni ho aj pred UV žiarením. Vybrať si môžete z farebnej palety až desiatich prirodzených odtieňov dreva.
 
Lazúru nájdete aj v ponuke Balakryl. Ponúka tenkovrstvú lazúru Dixol a silnovrstvú lazúru Telux. Je možné ich použiť pre nové aj renovačné nátery všetkých druhov dreva a drevených prvkov v exteriéri. Tak si môžete byť istí, že váš domov ostane dlhé roky rovnako krásnym a útulným miestom.

Pravý škaninávsky štýl dosiahnete značkou Bondex, ktorá predstavuje skutočnú dánsku tradíciu v oblasti ochrany a ošetrovania dreva. V ponuke nájdete tenkovrstvú lazúru Matt a hrubovrstvú lazúru Satin, ktoré sú vhodné ná nátery dreva v exteriéri.

Starostlivosť o drevo ako prejav úcty k prírode

Škandinávsky štýl je o harmónii a úcte k prírode. Práve príroda nám častokrát poskytuje silné útočisko a vie navrátiť do nášho života pokoj. Ak ste sa rozhodli zariadiť váš interiér alebo exteriér do škandinávskeho štýlu, rozhodne nezabúdajte na starostlivosť o drevené prvky. Odvďačia sa vám dlhodobou životnosťou. 
 
Objednajte si online

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach

loader