Jar už klope na dvere, príroda sa prebúdza a čas záhradkárčenia je čoskoro tu. Neviete sa dočkať? Vpustite si jar domov o čosi skôr, ako začnú kvitnúť prvé kvietky. Inšpirujte sa 5 jednoduchými tipmi, ktoré Vám osviežia interiér.

1. Starý rebrík ako vkusná polička

 
Našli ste na povale, či v pivnici zabudnutý drevený dvojitý rebrík? Jednoducho ho zrenovujte a vytvorte si jeden z najštýlovejších doplnkov, ktorý okrem praktického využitia, vnesie do Vášho príbytku isté čaro.
 
Potrebovať budete len zopár vecítrošku fantázie:
 
Tak čo, ste pripravení ozvláštniť Váš domov?


2. Už žiadne nudné kvetináče!

 
Každý domov vyzerá veselšie, keď je v ňom zeleň. Vytiahnite staré prázdne kvetináče a vypestujte si v nich jarné bylinky alebo kvetiny. Predtým im však doprajte nový svieži design vďaka univerzálnym sprejom od Primalexu. Prácu Vám určite uľahčí maskovacia páska. Pozrite si toto video a zistíte, že to nie je nič zložité.
Farebný tip: Skúste použiť spreje s metalickým efektom, ktorý Vašim kvetináčom dodá moderný matný vzhľad, alebo ich oživte božskými farbami – lesklou zlatoustriebornou.


3. Kvety nemusia byť len vo váze

 
Jarnú atmosféru tvoria nepochybne kvety. Priniesli ste si z prechádzky kytičku lúčnych kvetov a neviete kam s ňou? Skúste niečo originálnejšie ako váza.
 
Už ste skúšali lisovať kvety? Vráťte sa do mladosti a pripomeňte si študentské časy z čias hodín prírodovedy či biológie. Budete potrebovať len novinový papier a ťažkú knihu.
 
  • Kvety lisujte vždy čerstvé.
  • Nazbierajte si aj iné trávy alebo listy - spolu s kvetmi vytvoria peknú kombináciu.
  • Rastliny položte na novinový papier - výborne saje. Na to priložte druhý novinový list a vložte pod ťažšiu knihu.
  • V prípade, že sa papier premočí, radšej ho vymeňte.
  • Samotné sušenie trvá zvyčajne 2 až 4 týždne.
  • Poriadne vysušené rastliny odporúčame zafixovať lakom na vlasy - vydržia dlhšie. Potom ich už len opatrne nalepte na plátno, rám alebo papier.
  • Ostáva už len nájsť vhodné miesto a kochať sa.


4. Vymeňte zimné dekorácie za jarný kvetinový veniec

 
Veniec nemusí byť len vianočný. Ďalšou oku aj nosu lahodiacou možnosťou využitia kvetov sú kvetinové vence, ktoré sa v poslednej dobe tešia čoraz väčšej obľube.

  • Ako základ budete potrebovať korpus. V prípade prírodného – zo sena, slamy alebo prútia ho môžete oviť suchým senom, ktoré pripevníte drôtikom alebo špagátom. Potom jednoducho ozdobíte čerstvými, či sušenými kvetmi. Ak zvolíte polystyrénový základ, kvety doň stačí jednoducho nastrkať.
  • Na dozdobenie môžete tavnou pištoľou pripevniť ďalšie kvietky alebo ozdoby.
  • Ak si chcete veniec zavesiť, použite tenkú pevnú niť, prevlečte ju stredom venčeka a spravte uzol.
  • A je to! Trendy dekorácia je hotová.
 
Kombinácií je nespočetne veľa, záleží na vašej fantázii, takže si môžete byť istý, že váš veniec bude určite originálny.
 


5. Privítajte vtáctvo veselým domčekom 

 
Prechádzka v prírode, lesná vôňa, do toho pofukuje svieži vánok a všetko navôkol kvitne. K prebúdzajúcej sa prírode okrem spomínaného určite nesmieme zabudnúť na spev vtákov.
 
Privítajte štebotavcov a vyrobte im originálnu vtáčiu búdku, alebo jednoducho oživte tú z minulého roka. Búdka pre vtáčikov môže pekne spestriť balkón či záhradu v každom ročnom období.
 
Vyhrajte sa s farbami a neváhajte do toho zapojiť aj deti. Zaručene ich zabavíte a pomôžu Vám vytvoriť originálny záhradný či balkónový doplnok ako na fotke nižšie.
 
Farebný tip: Stavte na farby na drevo od Primalexu. Sú odolné voči nepriaznivému počasiu, jednoducho sa aplikujú a vydržia naozaj dlho.

Malý farebný tip na záver: Rozmýšľate, že by ste s príchodom oživili steny Vášho príbytku? Skvelý nápad, ktorý Vám radi pomôžeme zrealizovať. Neváhajte sa obrátiť na našich odborníkov, ktorí Vám na viacerých pobočkách po celom Slovensku ochotne poradia, prípadne namiešajú farby podľa Vašich predstáv. S nami zvládnete natrieť čokoľvek!

Prajeme Vám krásnu farebnú jar!

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach

loader