Festival na čerstvom vzduchu

Leto je nielen teplo, more a oddych, ale aj festivaly. Najlepšie také, ktoré hýria farbami, zážitkami a sú vonku. Takým bol aj 9.ročník festivalu Hory a mesto konajúci sa 24.- 26.8.2021 na Stanici Záriečie v Žiline. Na tomto festivale si prišli na svoje milovníci hôr a adrenalínu. Okrem prednášok a premietaní filmov sa aj maľovalo. A my sme toho boli súčasťou.
 

Kde sa maľuje, tam sme my

 Každý rok na festivale vzniká originálny motív a maľba Hory a mesto Žilina, vždy od iného výtvarníka. Tento rok bola témou ekológia. Vonkajšie priestory disponujú veľkou plochou okolo plátna, na ktorej sa umelci môžu realizovať. Na takú plochu je však potrebná veľká zásoba kvalitných farieb. A tak sme sa na festivale ocitli my a podporili ho fasádnymi farbami, ktoré sme natónovali do rôznych odtieňov a ProGold výbavou potrebnou pre realizáciu maľby.
 

Profi writeri, profi farby

O skultúrnenie plochy okolo plátna sa postarali Peter Pyppo Dlhopolček a Samo de Lepra. Peter je spolu s manželkou organizátorom festivalu už 10 rokov a street artu sa venuje od roku 1996. S farbami má preto bohaté skúsenosti a po festivale sa vyjadril aj k tým našim z Domu farieb. „Tieto farby boli jedny z najlepších, ktoré sme kedy použili na takúto veľkoplošnú maľbu a v takomto rozsahu.“ 

Krátke video z festivalu nájdete na našom Facebooku.
 

Neodradilo nás ani zlé počasie

Ako sa hovorí, rodinu a počasie si nevyberáš. Aj festival Hory a mesto sa museli popasovať so zlým počasím, no pri maľbe dážď nevadil. Profesionálni street artisti a naše farby si poradili aj s nepriaznivými podmienkami a výsledok sa podaril na výbornú. Celá plocha je pokrytá krásnym náterom s prírodnou tematikou. Pod rondlom v Žiline si môžete pozrieť maľbu turistických chodníčkov, chatiek, zvierat či panorámu pohoria. Tento projekt má veľmi peknú prírodnú tému a my sme radi, že sme mohli byť súčasťou vďaka našej spolupráci.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach

loader